Stefan Johansen bør være et soleklart kapteinsvalg for Lars Lagerbäck

London, Storbritania 20170320.
Stefan Johansen kan bli landslagssjef Lars Lagerbäck nye kaptein til kampen mot Nord-Irland.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Landslagssjef og landslagskaptein? Stefan Johansen og Lars Lagerbäck på landslagssamling i London.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 

Den ferske norske landslagssjefen Lars Lagerbäck har samlet sin første landslagstropp på Fulhams treningsanlegg Motspur Park, før sin første landskamp mot Nord-Irland i Belfast på lørdag. Hva passer vel bedre enn å gi Fulham-spilleren Stefan Johansen kapteinsbindet akkurat her?

For Stefan Johansen bør være det soleklare valget som svenskens forlengede arm på banen. Det er flere grunner til det.

Stefan Johansen er en lojal, men selvkritisk spiller. Da det stormet som verst rundt Per-Mathias Høgmo sto han fram i offentligheten og støttet landslagssjefen sin. Og der landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred gikk til angrep på pressen for sine kritiske kommentarer møtte Johansen pressen med selvkritikk. Da Norge ble overkjørt mot Tyskland i september 2016 sa vikarierende kaptein Stefan Johansen at de måtte heve seg ti hakk i resten av kvalifiseringskampene og at det kun var på FIFA16 at han hadde blitt rundspilt like mye.

Stefan Johansen er kontinuiteten. Stefan Johansen er en etablert spiller på landslaget og har vikariert som kaptein de gangene Høgmos førstevalg Per Ciljan Skjelbred var skadet. Selv om Lagerbäck skal bygge opp sitt eget lag er det viktig å ikke rive alt opp med roten.

Stefan Johansen er en moden spiller. Den tidligere Bodø-Glimt, Strømsgodset og Celtic-spilleren har opplevd både suksess og motgang. Motgang han møtte i Celtic var tøff, men lærerik og motgangen på landslaget har han vist å takle bra. Når han nå glitrer i Championship viser han at han har evnen til å takle motgang og komme sterkt tilbake. Det er en evne som det norske landslaget trenger sårt og en lærdom som han kan overføre til andre.

Stefan Johansen er en ledertype. At han håndterer media bedre enn de fleste andre på landslaget er en styrke for Lars Lagerbäck utenfor banen, men vel så viktig er det hans lederevner på banen. Selv om Stefan Johansen ble byttet ut etter ca. en halv time i sin første Fulham-kamp denne sesongen har han etter hvert blitt en av ledertypene på Fulham. Han har etter hvert blitt en naturlig dødballtaker, han fordeler baller bedre enn de fleste og tar de harde løpene hjem når laget mister ballen. Han leder med å gå foran som eksempel. Noen vil sikkert hevde nivået i Championship er for lavt til å fremheve Johansen som en stor spiller, men jeg vil hevde at siden han får spille hver kamp og leverer godt på dette nivået i kamp etter kamp bør være mer enn godt nok for å gi de andre på landslaget selvtillitt.

Hva han sier i garderoben har jeg ikke mye greie på, men en del saftige gloser fra finnmarkingen er jeg sikker på han deler med sine lagkamerater jevnlig. Det kommer også godt med.

Skulle Lars Lagerbäck falle ned på Stefan Johansen som kaptein blir han den tredje Fulham-spilleren som får på seg kapteinsbindet på det norske landslaget. Fulham-spiller Brede Hangeland var landslagskaptein i seks år og John Arne Riise fikk to kamper som kaptein da han var Fulham-spiller (mot Tsjekkia og Hellas).

Alle gode ting er tre?

#NFF #landslaget #lagerbäck #stefanjohansen #bredehangeland #johnarneriise

11 kommentarer

Einor Voll

21.03.2017 kl.11:39

Stefan Johansen er ikke kapteinsmateriale, dette da han han kanskje er 4-5 beste midtbanespilleren Norge har.

Selv mener jeg at Andre Hansen er den beste keeperen Norge har og burde bli selvskreven som kaptein.

Petter

21.03.2017 kl.12:15

Jeg vil gjerne at du utdyper hvilke spillere som er bedre enn Stefan Johansen?

Jeg må også si meg uenig i din påstand om at Andre Hansen er den beste keeperen Norge har. Jarstein presterer dag ut og dag inn for laget som i skrivende stund ligger på 5. plass i Bundesliga. Forrige sesong ble han kåret til den 5. beste keeperen i tysk bundesliga (sammen med for eksempel Bernd Leno, som er 3. keeper på det tyske landslaget). I år har han fortsatt den gode formen og blir omtalt som en av grunnene til at Hertha BSC ligger så høyt på tabellen.

Anthony

21.03.2017 kl.12:46

Må si meg enig med Einar Voll. Det er vel ikke til å legge skjul på at kvalitetsspillere som Fredrik Haugen, Lars Kjemhus og Helge Haugen, Branns gamle løpsmaskin som har gjort et kort comeback, hadde fortjent plassen i første elveren. Videre er det også urovekkende at Ødegaard ikke er tatt ut. Det er liten tvil om at han burde fått kapteinsbindet, samt at laget videre ble bygget rundt han.

Thom

21.03.2017 kl.12:55

Helt enig med Anthony. Sett bortifra et kult navn, har denne personen tydelig mye å komme med i denne diskusjonen. Jeg har selv vært et svært aktivt medlem av en 5.divisjonsklubb og vet hvor viktig det er å ha en kaptein som blir respektert. Derfor burde helt klart Erik Huseklepp være kaptein på landslaget. Xx

oddvar støme

21.03.2017 kl.13:20

Stefan Johansen bør bli kaptein! Samd med Anthony i at Ødegaard må inn på laget. Vi har ikkje råd til å sløse lenger med å halde vår beste fotballspelar ute frå laget! No kan Lagerbäck gå i same fella som Høgmo, og vi såg då korleis det gjekk?

Bare Per

21.03.2017 kl.15:28

Selvsagt skal Stefan Johansen være kaptein! En bærebjelke i selveste Fulham og før det i ingen ringere enn Celtic, og en profil i selveste Championship! Hva mer kan man forlange? Skal du bli en skikkelig Championship-profil må du løpe, nei beinfly, til beina knekker, takle så det lukter svidd, krige som en galning på fluesopp, og risikere multiple kjevebrudd i samtlige hodedueller. Så med alt dette på plass, hva mer kan vi be om? Nei, Stefan er det eneste naturlige valget.

Janus

21.03.2017 kl.15:31

Hvorfor nevnes ikke Tommy Høyland som kaptein?

Runelars

21.03.2017 kl.16:04

Hva med bendtner?

Bernt

21.03.2017 kl.16:10

Kjør på med Stefan Johansen, han er av riktig materiale og viser guts. Det Norge trenger i denne kampen er krigere. Ødegaard er ikke en kriger, han kommer vi tidsnok til og ha mye glede av senere. Nå er det snakk om å brette opp ermene, løpe og krige til krampa tar en og vise at Norge is back in buisness. In lagerbäck we trust!

Hold Brillan

21.03.2017 kl.16:44

Æ syns n'Ole SelnÆs ejll n'Jonas Svenjsson e dæm natturlige kapteinsæmnan, mejn hvis dæm vil ha nå'n med meir ærrfaring kain æ no lannser n'Tore Reginiuss'n, sjø.

Sven

23.03.2017 kl.15:15

Er du full, Petter?

Skriv en ny kommentar

hits